Loaded fries Greek Aubergine & Pistache
25 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm en de rode ui in partjes van 1 cm. Meng de groenten met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en verspreid de groenten over de bakplaat.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 20 minuten mooi bruin en gaar. Bereid intussen de Wavy friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de yoghurt in een schaaltje. Pers er de knoflook boven. Rasp de komkommers grof en meng met de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Pel de pistachenoten en hak ze grof. Hak ook de dille grof.
- Schep de Wavy friet op 4 borden of een grote schaal. Verdeel de tzatziki over de friet.
- Top de Wavy friet met de geroosterde groenten, de pistachenoten, de olijven en de dille.
- Griekse inspiratie is altijd welkom! Zeker als je vrienden komen. Serveer er nog een schaaltje gevulde groene pepers en wat extra olijven bij.
- Tip: Weinig tijd? Rooster de groenten al eerder en bewaar in de koelkast (max. 3 dagen). Serveer de groenten op kamertemperatuur. Maak ook de tzatziki alvast van tevoren, voor een extra lekkere smaak.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 575 kcal
- 36 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 48 g koolhydraten
- 11 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen